Dag 1: welkom!

Je wordt na de vlucht naar het hotel gebracht met een bus, gelukkig je bent er! Maar wel een beetje moe. Even inchecken, koffers naar de kamer en… dan wachten we op je in de gezellige loungehal met een heerlijk welkomstdrankje en een korte introductie over de komende week. Daarna ben je vrij om even bij te komen van de reis, te zwemmen of kennis te maken met de omgeving.

’s Avonds om een uur of zeven gaan we met zijn allen naar het restaurantje om te genieten van écht lekker Grieks eten en beter kennis met elkaar te maken.

Voor degene die nog puf hebben eventueel gezellig nazitten in het hotel in de bar bij het zwembad.

Rhodos dag 1
Rhodos dag 2

Dag 2: vind je eigen stem!

Na lekker uitslapen en een heerlijk ontbijt beginnen we om 10.00 uur met de eerste workshop Vind je eigen stem.

Elke zanger ervaart af en toe dat zijn stem moe en schor wordt, dat de hoge noten niet bereikbaar zijn en de lagere noten lastig zijn om te zingen, dat intonatie niet zuiver is en je adem te kort komt bij die lange noten… herkenbaar? We gaan daaraan werken! Met een beetje theorie, veel leuke oefeningen en persoonlijke aandacht leer je de identiteit en eigenheid van je stem kennen. Je beheerst jouw mooie natuurlijke instrument beter en je gebruikt hem op correcte wijze waardoor je veel meer plezier in het zingen krijgt!

Bij deze en alle andere workshops werken we aan een leuk Grieks lied dat we op de zevende dag voor publiek zullen zingen en aan diverse andere liedjes.

Ongeveer drie uur later ben je vrij om te doen wat je wilt met een zee aan mogelijkheden.

Rond 17.00 uur gaan we met de lokale bus naar de gezellige middeleeuwse Oude stad Na een rondje lopen door de sfeervolle straatjes landen we bij een traditioneel Grieks restaurantje. Na een heerlijk diner wandelen we via de prachtige Mandraki haven naar de punt van het eiland om te gaan genieten van een zangshow.

Dag 3: vol van emoties...

Dit wordt een dag van ontdekking: ander karakter van Rhodos, andere betekenis van muziek, relatie tussen emoties, muziek en gezondheid.

In de ochtend vertrekken we met de touringcar naar het authentieke bergdorpje Embona voor de workshop Wijn en Muziek. Onderweg stoppen we even om te genieten van het prachtige uitzicht over de westkust van Rhodos bij het kasteel van Kritinia.

In Embona wacht de goedgemutste Theolakis op ons in zijn gastvrije olijfolie- en wijnproeverij. Mensen gebruiken muziek en wijn om hun emoties te veranderen, om emoties ‘vrij te laten’, voor plezier, troost, of om te ontspannen. In de workshop Wijn en Muziek leren en ervaren we hoe je emoties en gevoelens in de muziek kan uiten en een lekker glas wijn past daar perfect bij, precies zoals dat bij de oude Grieken was.

Een zangervaring en een paar glazen wijn rijker rijden we verder door het eiland. s ’Avonds dekt onze vriend Antonis de tafels voor ons in zijn gezellige restaurant, wat een feest! Moe en tevreden rijden we terug naar het hotel en zijn we de rest van de avond vrij.

Rhodos dag 3
Rhodos dag 4

Dag 4: ik adem!

Na het ontbijt starten we om 10.00 uur met de workshop Zingen en Zwemmen. We worden verwacht op een hele mooie locatie. Luisteren, bewegen, spelen, lachen – we doen alles om onze stemmen los te krijgen en onze zielen te laten zingen!

In de middag ben je vrij.

Rond 18.00 uur gaan we drie bushaltes verderop naar Chef Mattarello die op ons wacht met Italiaanse salades en Pizza’s op Griekse bodem.

Na ons diner gaan we voor wie het wil nog even naar een heerlijk plekje op het strand voor een avondcocktail.

Dag 5: inspirerend

We vertrekken vroeg in de ochtend met de lokale bus naar de Mandraki haven waar de boot op ons ligt te wachten voor een heerlijke dagtocht langs de oostkust van Rhodos.

Maar niet alleen om te luieren en visjes onder water kijken! In de workshop Inspiratie leer je over de relatie tussen de muzikale maat en poëtische versvoet. Met deze kennis gaan we zelf een lied componeren met hulp van de zintuigen als benoemd door Aristoteles. Het prachtige uitzicht, de aanraking van het kabbelende water, de volmaakte smaak van de lunch, de zilte geur van de zee en het sonore geluid van de dieselmotor inspireren ons tot het maken van een uniek groepslied!

Met de zon in ons lijf gaan we met terug naar het hotel waar we in alle rust kunnen genieten van ons avondeten.

Rhodos dag 5
Rhodos dag 6

Dag 6: in de ritme van de zee...

Rond 11.00 uur brengt de workshop Ritme en expressie ons in beweging. Wat is eigenlijk ritme? Het is een specifieke herhaling van accenten in de tijd of ruimte in een bepaald patroon of regelmaat. Het is een belangrijk aspect van muziek, kunst, architectuur en poëzie, maar ook in het dagelijks leven als bijvoorbeeld het dagritme. We gaan lekker trommelen maar ook ervaren hoe we onze stem en lichaam kunnen gebruiken om ritme te maken. Het wordt een swingende, ondeugende en lawaaierige workshop!

Na deze luide ervaring hebben we tijd om heerlijk te zwemmen en te zonnen. Na het diner, rond acht uur rijden we naar de berg de Monte Smith waar we rond halfnegen al zingend de zon in de zee zien zakken.

De avond staat in het teken van ons Griekse lied dat we ten gehore gaan brengen voor publiek tijdens de karaokeavond met Lisette.

Dag 7: maestro

De dag begint zoals je wilt en helemaal vrij van ons.

In de middag – een verrassing! Je wordt meegenomen naar de keuken van de koordirigent. Wat is het leukste in zijn beroep, waar loopt hij tegen aan en wat betekent dat armengezwaai nu allemaal? Je krijgt de unieke mogelijkheid om zelf eens voor het koor te staan en te dirigeren! We beloven je dat dit een intense beleving wordt.

De laatste avonduurtjes op Rhodos brengen we samen bij de zwembad in de tuin van Giannis, hij organiseert een heerlijke Griekse BBQ voor ons. Als de sterren beginnen te stralen spelen we met elkaar een muziekspel en filosoferen we over de belevenissen van de afgelopen dagen.

dag 7 Rhodos

Dag 8: afscheidskus van Rhodos

Ontbijt en transfer naar de luchthaven Diagoras. Met tranen nemen we afscheid van elkaar en van Rhodos.

LEES HIER  over praktische zaken of schrijf je meteen in!

Inschrijven Zomerschool 2019